fbpx

Laden zonder zorgen

Een eigen laadpaal voor de deur biedt veel gemak. Wanneer je je elektrische auto op eigen terrein kunt parkeren is het aantrekkelijk om thuis een laadpunt te installeren.
De voordelen van elektrisch rijden zijn legio: het is goed voor het milieu, het rijdt fantastisch, je betaalt geen BPM of wegenbelasting en het opladen van een elektrische auto is voordeliger maar misschien nog wel makkelijker dan het tanken van een benzineauto. Vooral als je beschikking hebt over een eigen laadpunt.

De voordelen van een eigen laadpunt:

  • Met een eigen laadpunt kun je altijd opladen wanneer jij dat wil
  • Altijd een vrije laadpaal tot je beschikking
  • Je laadt tegen het normale energietarief van jouw energieleverancier
  • Het is goedkoper dan openbaar laden
  • Load balancing zorgt ervoor dat de beschikbare stroomcapaciteit van je huisaansluiting optimaal verdeeld wordt

Wat doet zo’n laadpaal eigenlijk?

Bij een elektrische auto zit de oplader in de auto zelf. De laadpaal is het stopcontact. Dit contact levert wisselstroom. Het accupakket van een elektrische auto werkt echter op gelijkstroom. De oplader in de auto zorgt voor de omwisseling.

Wallbox of laadpaal

Er zijn echter een legio verschillende soorten laadpalen en wallboxen, welke moet je kiezen? We helpen je graag op weg.
Tussen een wallbox en een laadpaal zit nauwelijks verschil: een laadpaal staat op een paal, een wallbox is aan de muur bevestigd. Los daarvan zijn het exact dezelfde installaties.

 

Laadpaal en auto op elkaar afstemmen

Overigens laadt niet elke auto even snel. Als je met een snelle laadpaal een langzaam ladende auto gaat opladen, dan is de auto de beperkende factor. Andersom kan ook. Als je auto heel snel kan laden, maar de laadpaal kan dat laadvermogen niet leveren, dan blijft de laadsnelheid laag.
Het is dus handig om de laadpaal op de auto af te stemmen. Wel kan het soms handig zijn om te kiezen voor een laadpaal met een hoger laadvermogen dan je auto aankan. Op die manier is je laadpaal niet alleen geschikt voor je huidige auto, maar ook voor de volgende, die ongetwijfeld sneller kan laden.

Hulp bij het kiezen voor een laadpaal voor thuis?

Bij ons kunt u voor een compleet pakket terecht. U wordt van A tot Z geholpen bij de aanschaf van een laadpaal!
Om u zo goed mogelijk te ondersteunen in het traject van een laadpunt te selecteren hebben wij een online-calculator ontwikkeld die u zelf kunt doorlopen.

Komt u er zelf toch niet helemaal uit welke producten u nodig heeft? Aarzel dan niet en neem contact op met een van onze verkoopadviseurs. Wij zullen samen met u een advies op maat uitbrengen. Er wordt direct een offerte opgesteld, en wanneer u zover bent kunt u over gaan tot bestelling waarna de installatie voor u wordt geregeld.