fbpx

De Hyundai TUCSON Hybrid

Best verkochte SUV in haar segment

Revolutionair design. Hybride prestaties

De Hyundai TUCSON Hybrid is niet slechts een evolutie van zijn voorganger, maar het resultaat van een pure designrevolutie. Hij heeft een toonaangevend, vooruitstrevend design, maar biedt ook state-of-the-art smart tech en een hybride-aandrijflijn die je verder brengt terwijl die minder brandstof verbruikt. De auto heeft talrijke onderscheidingen ontvangen en ook de autopers roemt zijn kwaliteiten. Geen wonder dat dit model de bestverkochte SUV in zijn segment is.

Hyundai Tucson Hybrid trekauto van het jaar.

Hyundai TUCSON is ANWB Trekauto van het Jaar 2021

De allerbeste auto om een (flinke) caravan of aanhanger te trekken? Dat is volgens ANWB Kamperen de Hyundai TUCSON 1.6 T-GDI Hybrid. Onze gloednieuwe SUV, met een trekgewicht van 1.650 kg, is uitgeroepen tot Trekauto van het Jaar 2021. ‘De zeer krachtige aandrijving, waarbij de verbrandingsmotor en elektromotor elkaar feilloos aanvullen en zelfs versterken, presteert grandioos onder alle rijomstandigheden met een caravan aan de haak’, is de jury van de verkiezing Trekauto van het Jaar 2021 van mening. Meer weten over zijn kwaliteiten als caravantrekker?

Ontwerp

Een revolutie in de ontwikkeling van het ontwerp

Het ontwerpvan de verfijnde en vooruitstrevende Hyundai TUCSON Hybrid is revolutionair. Hyundai heeft het begrip ‘moderne vormgeving’naar een nog hoger niveau gebracht. Met zijn scherp gesneden oppervlakken en dynamische lijnen staat de Hyundai TUCSON Hybrid in de uiterste voorhoede van SUV-design.

Kies jouw kleur

Amazon Grey
Dark Knight
Engine Red
Phanton Black
Atlas White
Shimmering Silver
Silky Bronze
Sunset Red
Teal

 

Achterzijde van de Hyundai Tucson Hybrid.

Led-achterlichten

De brede LED-achterlichten met eveneens Parametric Hidden Lighting zetten het dynamisch progressieve design van de voorzijde door aan de achterzijde.

Lichtmetalen velgen

Kies uit twee dynamische sets lichtmetalen velgen, 17- en 19-inch.

Velgen van de Hyundai Tucson Hybrid.

Interieur

De schoonheid van de binnenruimte

Zodra je instapt in de nieuwe Hyundai TUCSON Hybrid ervaar je het gevoel van openheid. In het verfijnde interieur gaan ruimte, technologie en informatie harmonieus samen. Met sensuele vormen, geïnspireerd op watervallen en hoogwaardige en zacht aanvoelende materialen overal in het interieur heeft Hyundai de look en feel van het interieur naar een ongekend hoog niveau getild.

Het interieur van de Hyundai Tucson Hybrid.
Binnenverlichting van de Hyundai Tucson Hybrid.

Sfeervolle interieurverlichting

Stel je interieurverlichting precies zo in als je wilt. De sfeerverlichting biedt maar liefs 64 kleuren en 10 niveaus van helderheid. Daarmee is de verlichting aan te passen aan elke gewenste sfeer.

Ingebouwde ruitenwisser

De Hyundai TUCSON Hybrid is het eerste model van Hyundai dat is uitgerust met een achterruitwisser die onder de spoiler uit het zicht verdwijnt als hij niet in gebruik is.

Ingebouwde ruitenwissers van de Hyundai Tucson Hybrid.

Ervaar zelf de Hyundai TUCSON Hybrid

Vraag vandaag een proefrit aan.

Features

De nieuwe maatstaaf

De nieuwe Hyundai TUCSON Hybrid is met zijn indrukwekkende reeks state-of-the-art technologieën de maatstaf in het segment van de compacte SUV. Geniet van de nieuwste connectiviteit, maar ook van de beste veiligheidsvoorzieningen in deze klasse én de geavanceerde rijassistentiesystemen.

10,25-inch touchscreen

De nieuwe 10,25-inch touchscreen loopt vloeiend over in de volledig als touchscreen uitgevoerde middenconsole. Alle bedieningselementen voor navigatie, infotainment, airconditioning controls hoef je slechts lichtjes aan te raken.

10,25-inch digitaal instrumentenpaneel

Het digitale instrumentenpaneel heeft een open vormgeving en versterkt daarmee het hightech karakter van het dashboard. De overkapping van het paneel is achterwege gelaten om de openheid van het interieur te benadrukken.

Het touchscreen van de Hyundai Tucson Hybrid.

Vraag een brochure aan

Vraag brochure aan van de Hyundai TUCSON Hybrid

Prestaties

Opwindend efficiënt rijplezier

De nieuwe Hyundai TUCSON Hybrid wordt aangedreven door de nieuwe 1.6-liter T-GDI Smartstream-benzinemotor en een 44,2 kW sterke elektromotor, die gevoed wordt door een lithium-ion-batterij van 1,49 kWh. Deze aandrijflijn is de krachtigste in het nieuwe TUCSON-gamma en levert een systeemvermogen van 169 kW (230 pk) en een koppel van 350 Nm. Dat houdt in dat je heel veel plezier kunt beleven achter het stuur én dat je je goed kunt voelen over het lagere brandstofverbruik.

Elektromotor

De krachtige elektromotor, met een vermogen van 44,2 kW, levert vanuit stilstand direct al maar liefst 265 Nm trekkracht. Dat geeft de hybride-versie van de nieuwe Hyundai TUCSON een zeer sportief randje als het om acceleratie en prestaties gaat.

De elektromotor van de Hyundai Tucson Hybrid.
De batterij van de Hyundai Tucson Hybrid.

Batterij

De lithium-ion-polymeerbatterij heeft een capaciteit van 1,49 kWh en slaat de elektriciteit op die tijdens het rijden wordt opgewekt door het regeneratieve remsysteem. Daarmee wordt de elektromotor gevoed.

Benzinemotor

De 1.6-liter T-GDi-motor is voorzien van Hyundai’s unieke Continuously Variable Valve Duration-techniek (CVVD), die de motorprestaties verbetert en het verbruik verlaagt.

De benzinemotor van de Hyundai Tucson Hybrid.

Wij helpen u graag op weg

Bij aflevering krijgt u een keurige uitleg van de auto.

Start/lage snelheid

Acceleratie/heuvel op

Constante snelheid

Afremmen/heuvel af

Regeneratief remmen

Start/lage snelheid

Bij starten of rijden op lage snelheid levert de krachtige lithium-ion-polymeerbatterij stroom aan de elektromotor om de Hyundai Tucson Hybrid aan te drijven en te versnellen.

Acceleratie/heuvel op

Bij accelereren en heuvel op rijden werken de benzine- en elektromotor samen voor optimale acceleratie en een minimaal verbruik.

Constante snelheid

Bij een constante snelheid drijft de elektromotor of de benzinemotor de auto aan – afhankelijk van welke de efficiëntste optie is in de gegeven situatie.

Afremmen/heuvel af

Het regeneratieve remsysteem laadt de batterij op door de elektromotor te gebruiken om de auto te vertragen. De bewegingsenergie die daarbij ontstaat, wordt omgevormd tot elektriciteit en opgeslagen in de batterij.

Regeneratief remmen

Als de auto vertraagt (door te remmen en tijdens heuvel af rijden, fungeert de elektromotor als generator en regenereert de bewegingsenergie, die wordt omgezet in elektriciteit. Die wordt opgeslagen in de batterij en gebruikt om de elektromotor te voeden.

De voorzijde van de Hyundai_Tucson_Hybrid.

Hyundai 5 jaar garantie zonder kilometerbeperking

Net als elke Hyundai is ook de TUCSON Hybrid gebouwd volgens de hoogst denkbare kwaliteitsnormen. Daarom kunnen we ook de beste garantie bieden: 5 jaar fabrieksgarantie zonder kilometerbeperking. Zodat je kunt genieten van al datgene wat je dierbaar is, zonder zorgen over je auto. Bovendien is de krachtige hoogvoltagebatterij gedekt door een garantie van 8 jaar of 160.000 kilometer, wat het eerst aan de orde is. Geniet van de extra gemoedsrust die een van de beste garanties in de industrie je geeft – standaard.

Hyundai_Tucson_Hybrid_kinderen.